Застосування Вітаміну Е Для Здоров'я



Вітамін Е найчастіше застосовують при лікуванні захворювань серця, а також деяких форм раку і при різних видах хронічних захворювань. Крім цього, застосування вітаміну Е можливо для уповільнення або профілактики розвитку катаракти.
До того ж, цей вітаміну застосовують для зміцнення імунної системи організму, при різних ушкодженнях шкіри і для захисту від дії диму та інших забруднюючих факторів.
Застосовується вітамін Е і для профілактики викиднів під час вагітності, а також для лікування атеросклерозу у людей похилого віку. Також його призначають при зниженні в'язкості крові, при деяких захворюваннях шкіри (трофічні виразки, дерматит, себорея та інші). Вітамін Е допомагає швидше загоювати рани після різних видів травм (порізів, обморожень, опіків, ударів, шрамів і навіть застарілих рубців).
Крім того, він рекомендується для тих людей, хто займається спортом і важкою фізичною працею, для літніх людей, при неврастенії, а також при захворюваннях зв'язок і м'язів. Вітамін Е випускається у вигляді капсул, таблеток, м'яких гелів, крему, масла і рідини. Рекомендована добова доза вітаміну Е для дорослої людини коливається від 13 до 15 мг. При наявності в організмі деяких захворювань ця доза зростає до 15 мг на добу.
Застосування вітаміну Е має відбуватися під суворим контролем лікаря, так як при його дефіциті можуть виникнути серйозні проблеми зі здоров'ям. Дефект вітаміну Е може призвести до неврологічних порушень, що веде до зменшення тривалості життя еритроцитів. При цій проблемі слід дотримуватися певної дієти, що містить достатню кількість вітаміну. Тільки ваш лікар-дієтолог зможе підібрати підходящу дієту в цьому випадку.
При нераціональному застосуванні вітаміну Е може виникнути його надлишок, який також не приносить користі організму. Хоча надлишок вітаміну Е виникає досить рідко. Підвищений вміст вітаміну може призвести до різних видів кровотеч, головного болю, діареї. А при застосуванні вітаміну Е у великих кількостях може порушитися засвоєння вітаміну А.
Максимально допустима норма прийому даного вітаміну - 800-1000 мг на добу, але це стосується лише тих людей, у кого є певні проблеми зі здоров'ям. Найчастіше лікарі радить приймати вітамін Е у формі капсул, так як саме в них міститься та доза, яка є найбільш оптимальною. Можна також приймати його в комплексі з іншими вітамінами.
Існують деякі рекомендації з прийому вітаміну Е:
  1. Бажано приймати цей вітамін щодня в один і той же час.
  2. Рекомендується вживати його разом з їжею, так як їжа зменшує подразнення шлунка, що сприяє поліпшенню всмоктування не тільки вітаміну Е, а й інших корисних речовин.
  3. Лікарі радять приймати його разом з іншими антиоксидантами, в Зокрема, з вітаміном С.
  4. Перед початком прийому даного вітаміну слід проконсультуватися з фахівцем, так як прийом вітаміну Е може мати деякі побічні явища.
Якщо ви регулярно приймаєте аспірин або антикоагулянти, то обов'язково слід про це попередити лікаря. Так як надлишок вітаміну Е може призвести до різних видів кровотеч, слід припинити його прийом за два дні до операцій і за два дні після них.
І головне, пам'ятайте, що якщо ви хворі, навіть несерйозним захворюванням, скажімо , нежитем, обов'язково попередьте лікаря про це нам. Можливо, він поміняє вам дозування прийому вітаміну Е відповідно до стану вашого здоров'я.

Немає коментарів:

Дописати коментар